Klassiska Sybaris-Provningar
Sybaris Wine & Spirits AB håller dryckesprovningar i Sverige med tyngdpunkt på Västernorrland och Stockholmsregionen. Sybaris duktiga sommelierer är dom som håller våra vin-, champagne- och tequilaprovningar. En klassisk provning från Sybaris innehåller lite information om producenter, druvor och odlingsområden samt lite grundläggande sensorik och nomenklatur. En provning brukar ta någonstans mellan 1-3h beroende på önskat innehåll.
Vi håller provningar för både mindre och större sällskap och skräddarsyr gärna innehållet efter era specifika önskemål. En provning kostar från 450kr/p.p. Priset är dock helt beroende av det önskade innehållet avseende dryckeskvalitet och tillbehör (mat) samt behov av lokal.
Med anledning av pandemin (CV-19) så har vi även utvecklat möjligheter att hålla provningar digitalt (hör av er via e-post så förklarar vi mer hur det kan gå till).
El Sombrero
Vi går igenom hur man producerar Tequila och skillnaden mellan Tequila och andra destillat. Vi tittar närmare på några olika typer av tequila både avseende lagring och produktionsmetoder. Vi lär oss att känna igen olika smaker som uppstår utifrån råvaran och produktionsmetoderna. Vidare så genomför vi en provning av 4-6 olika tequila med tillbehör och några iskalla öl.
All about the grape
Har ni någonsin ställt er frågan varför t.ex. en Chardonnay kan få så olika karaktär beroende på var den odlas och växer? Detta är en provning där vi dyker ner på djupet med en specifik druva men med varierande odlings- och växplats samt tillverkningsmetoder för att lära oss hur det påverkar smaken på vinet. Vi testar 4-8 olika produkter från producenter runt om i världen.
Cheezy night
Naturligtvis så har Sybaris sin egen paketering av ost & vin. Det finns ju något magiskt över en bra kombination av ost och vin som tillfredsställer många munnar. Vi testar kända och lite mer utmanande kombinationer av ost och vin tillsammans. Vi provar ca 4-6 viner tillsammans med väl valda ostar.
Provning 33
Vår provning 33 började som en förfrågan från en kund som sedan utvecklades till att vara just en Sybaris standardprovning – eftersom den tenderade att återkomma som förfrågan och koncept. Vi hittar här den ultimata kombinationen mellan förrätten och vinet genom att ta oss igenom tre förrätter och tre passande viner (33).
Choko chock
Choco chock är Sybaris twist på vin & choklad. Vi säkerställer här de bästa av råvaror både när det kommer till chokladen och vinet. Vi ser därefter till att dessa kombineras så att de båda tar fram det bästa hos varandra.
Bubbliz
Vad kan vara härligare än att dyka ner i den bubblande dryckens högborg och lära sig skillnaden på Champagne och Champagne? Vi tittar närmare på de olika odlingsplatserna, druvorna och de olika produktions- och lagringsmetoderna och därmed hur dessa påverkar Champagnen. Vi testar 4-6 olika produkter med tillbehör.